Rotondo - veleprodaja

Tradicija odlaska na različita plesna natjecanja

Tradicija odlaska na različita plesna natjecanja traje od 1998. godine. Rotondovi plesači su se do 2007. godine natjecali na natjecanjima koja je organizirao European Show Dance Union iz Austrije, na kojima su nekoliko desetaka puta proglašavani europskim prvacima.

Od 2007. godine Rotondo prijavljuje svoje koreografije na međunarodnom plesnom festivalu “Troffeo Internazionale di danza Friuli-Venezia-Giulia” u Italiji. 2007. godine nastup Rotonda primijetio je brodvejski producent i bivši plesač, gospodin William Fowler, te solisticu Rotonda, Martu Rak pozvao u New York. Nastupivši na Svjetskom kupu u kategoriji klasičnog baleta i jazz dancea kojeg je organizirao International Dance Organization (IDO), voditeljice Rotonda uvjerile su se da bi ova krovna svjetska plesačka udruga mogla biti sljedeća stepenica u Rotondovom uspjehu.

2009. godine Rotondo je postao član ove velike svjetske obitelji i sada čini dio Hrvatskoga Show dance saveza. U 2009. Rotondove tri koreografije plasirane su na četvrto i dva peta mjesta na Kupu Hrvatske održanom u Dubrovniku u organizaciji HSDS-a. U 2010. godini Rotondo je s Kupa Hrvatske donio medalju za treće mjesto u kategoriji solo seniori, pehar za treće mjesto u kategoriji velika grupa seniori, pehar za jedinstvenu koreografiju „Freedom“ u kategoriji produkcije s preko 25 plesača.

U plesnoj sezoni 2010 / 2011 održane su dvije predstave božićne produkcije pod nazivom „Čarolija Božićne noći“ u kojima su Rotondovi članovi publici predstavili spoj najpopularnijih bajki i Rotondove Božićne priče.
Na natjecanju održanom od 11.-13. ožujka 2011. u Lignano Sabbiadoro Rotondo se u Rijeku vratio sa srebrnim bodovima u kategorijama Solo seniors, Solo juniors, Formation Seniors i small group Children, dok su najmlađe polaznice Rotondovih classova, djevojčice stare od 6 do 8 godina, osvojile brončane bodove i sveukupno sedmo mjesto u konkurenciji s 11 plesnih grupa.

Rotondo će svoj nastup prijaviti i na Kupu Hrvatske koji će se održati krajem travnja i početkom svibnja 2011. godine.