Rotondo - veleprodaja

O nama

Društvo za ples i rekreaciju "Rotondo" jedna je od najstarijih i najtrofejnijih plesnih udruga grada Rijeke. Ime Rotondo označava kružni tijek – nešto što nema početak i kraj. Kao što u prirodi voda hlapi da bi postala kaplja kiše koja će se vratiti na zemlju i omogućiti život čitavoj prirodi i kao što je grad Rijeka dobio ime po rijeci koja kroz njega teče, tako i Rotondo svoje djelovanje povezuje s gradom na Rječini, s neprekidnim obnavljanjem, savršenom kružnicom koja ne mijenja oblik bez obzira na to koliko velika bila.

Ples je umjetnost koja prkosi zakonima prirode te je svima poznato da se balerine ponekad čine bićima iz drugog svijeta. Gledajući kazališne predstave, gledatelji postaju dio tog svijeta, a Rotondo svojim djelovanjem nastoji naučiti svoje plesače kako da to učine i kako da zavole ples kao pritom ljubav prema plesnoj umjetnosti.

Udruga nije uvijek nosila to ime, ali je zato uvijek imala iste voditeljice – Lidiju Benac i Tereziju Dubrović. 1992. godine, teta Tereza, kako je od milja zovu svi članovi udruge, nije papučice baletnog ansambla HNK "Ivana pl. Zajca" željela zamijeniti umirovljeničkim papučama, pa je u dogovoru s odjelom za kulturu Grada Rijeke radila u radionici ritmike i baleta i upisala prve polaznice, dio kojih i dan-danas predstavlja perjanicu Rotondovih uspjeha. 1994. godine teti Terezi pridružila se teta Lidija, te su dvije balerine započele suradnju s Domom Mladih grada Rijeke, gdje su započele s održavanjem satova plesa kao druga plesna udruga Grada Rijeke. Svojom djelatnošću privukle su veliki broj djece, 2004. godine rodio se "Rotondo" koji danas broji više od 100 članova.

Svi plesni pedagozi u Rotondu baletno su educirani, a svoje iskustvo i nadarenost koriste za stvaranje koreografija koje Rotondo čine tako prepoznatljivim. Kroz osnovne elemente i pokrete klasičnog baleta Rotondo uvodi svoje članove u čarobni svijet plesa. Kad se jednom nauče osnove, sve ostalo postaje mnogo lakše i zabavnije. O odabranoj muzici i dobi polaznika ovisi i vrsta plesa. U Rotondu se zato plešu povijesni plesovi, neoklasika, karakterni plesovi, moderni balet, jazz dance, musical i street jazz.

Impresivni kostimi izazivaju divljenje publike, a nošeni naučenim plesnim pokretima pružaju poseban osjećaj koji će se pamtiti čitav život.